Brunch για ερωτευμένους

Εντυπωσιάστε τον αγαπημένο σας ή γιατί όχι, καλέστε τις φίλες σας για ένα διαφορετικό πάρτι. Κάτι στο χρώμα, κάτι στη γεύση, κι έχετε ξεφύγει απ’ τα τετριμμένα, με τη βοήθεια του ράσμπερι, του θυμαριού και του γκρέιπ φρουτ. Μην περιμένετε να έρθει η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου, δοκιμάστε τις όποτε το αισθάνεστε.

Greyhound με θυμάρι

Υλικά
Για το σιρόπι θυμαριού:
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό
4-5 κλωναράκια θυμάρι
Για το κοκτέιλ:
1/2 μέρος σιρόπι θυμαριού
1 μέρος βότκα
2 μέρη χυμό γκρέιπφρουτ
Κλωναράκια φρέσκο θυμάρι, για γαρνίρισμα
Κεράσι, για γαρνίρισμα

Eκτέλεση
Φτιάχνουμε το σιρόπι, ρίχνοντας τη ζάχαρη το νερό και τα κλωναράκια θυμαριού σε μια μικρή κατσαρόλα. Σιγοβράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί. Βγάζουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Αφαιρούμε το θυμάρι. Σε ένα ποτήρι γεμάτο με πάγο, ανακατεύουμε μαζί τη βότκα, τον χυμό γκρέιπφρουτ και το σιρόπι. Γαρνίρουμε με ένα κλαδάκι φρέσκο θυμάρι και ένα κεράσι.

Γκρέιπφρουτ μπρουλέ

Υλικά για 4 μερίδες
2 μεγάλα ροζ γκρέιπφρουτ
4 κουταλιές της σούπας ακατέργαστη ζάχαρη

Eκτέλεση
Κόβουμε τα γκρέιπφρουτ στη μέση και τα τοποθετούμε με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω, σε ένα ταψί. Πασπαλίζουμε κάθε γκρέιπφρουτ με μία κουταλιά της σούπας ακατέργαστη ζάχαρη. Τα τοποθετούμε κάτω από τη σχάρα για 5-10 λεπτά ή μέχρι η ζάχαρη να καραμελώσει. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν πριν τα σερβίρουμε.

Γαλλικό τοστ με βούτυρο φραμπουάζ

Υλικά για 6 μερίδες

Για το γαλλικό τοστ:
Βούτυρο, για το ταψί
1 καρβέλι ψωμί
8 αυγά
2 φλιτζάνια πλήρες γάλα
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
Μια πρέζα αλάτι
Φραμπουάζ, για το γαρνίρισμα
Καρύδα σε φέτες, για το γαρνίρισμα
Σιρόπι σφενδάμου, για το γαρνίρισμα
Χτυπημένη κρέμα γάλακτος, για το γαρνίρισμα

Για το βούτυρο φραμπουάζ:
2 ράβδους ή 1 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλιτζάνι φρέσκα ράσμπερι (σμέουρα)

Eκτέλεση
Λαδώνουμε ένα ταψί με βούτυρο. Κόβουμε το ψωμί σε χοντρές φέτες και τις τοποθετούμε στο ταψί. Σε ένα μεγάλο κύπελλο ρίχνουμε τα αυγά, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, κρυσταλλική ζάχαρη, μαύρη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι. Τα ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε την κρέμα ομοιόμορφα πάνω στο ψωμί. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα σφιχτά με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι το ψωμί να μουλιάσει καλά, κατά προτίμηση όλη τη νύχτα.
Χτυπάμε στο μίξερ, το βούτυρο μέχρι να γίνει μαλακό και αφράτο. Ρίχνουμε τα φραμπουάζ και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να αναμιχθούν καλά. Τοποθετούμε το μείγμα βουτύρου σε μεμβράνη, τυλίγοντάς το σε ρολό. Το κλείνουμε καλά και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σκληρύνει.
Ψήνουμε τα γαλλικά τοστ στους 180 βαθμούς Κελσίουγια 35-40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Γαρνίρουμε με τα φρέσκα ράσμπερι, την καρύδα (προαιρετικά), μια κουταλιά σαντιγί, φέτες βούτυρο ράσμπερι και ζεστό σιρόπι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *